Banner Zelem 900 jaar detail
Nieuws heet van de naald!
Button Bestuur
Button Documentatiecentrum
Button opzoeknaar
Button Publicaties
Button Links
Button Contact
Button Home
Wapenschild Zelem
Button geschiedenis
Button erfgoed
Button natuur
Button thema
Button genealogie
Button fotoalbum
Logo Heemkundige Kring Zelem

Documentatiecentrum

Logo Documentatiecentrum


Volgende openingsdag

Zaterdag 12 oktober 2019

Sinds het ontstaan van de heemkundige werking te Zelem werd geleidelijk begonnen met het collecteren van allerlei drukwerk met betrekking tot het dorp Zelem. Het begon met reclamefolders van zelfstandigen, flyers van verenigingen, affichen, krantenknipsels, gedachtenisprenten en doodsbrieven, en stilaan groeide ook een fotobestand. Kasten en archiefdozen werden aangekocht om dit alles te kunnen onderbrengen en te ordenen in een lokaal van het oud-gemeentehuis te Zelem.

In 1993 werd het documentatielokaal officieel geopend door toenmalig burgemeester Gaston Gemis. Sindsdien groeiden de collecties met de jaren en beschikken we nu over aardig wat collecties. Ook kan je er een boekenbestand over Zelem en omliggende dorpen raadplegen. Daarnaast beschikt het centrum over heel wat heemkundige, naamkundige en erfgoedtijdschriften.

Het documentatiecentrum is vrij te bezoeken elke 2de zaterdag van de maand, van 14u00  tot 17u00. Niet tijdens de maanden juli en augustus. Alle collecties zijn ter plekke raadpleegbaar, er wordt evenwel niets ontleend. Kopies kunnen wel aangevraagd worden aan de kostprijs van de te kopiëren bladzijden.

Adres: Oud-Gemeentehuis, Dorpsstraat 13 te 3545 Zelem (Halen)